Wachten bestaat niet meer

wachten bij de pont

Wachten is verleden tijd. Niemand hoeft meer te wachten, niet op de pont, niet op de trein, niet bij de bakker, niet voor de supermarktkassa, niet in de wachtkamer. Wachtkamer? Die bestaat ook niet meer. OK, je hebt bij de bakker geen afspraak, maar de tijd totdat het jouw beurt is kun je natuurlijk invullen met een activiteit. Er is (bijna) geen mens meer die zonder gereedschap het huis verlaat, ons gereedschap is onze smartphone. Wacht niet langer, kom in actie. Maak vanaf nu bij elk moment dat jij als wachten ervaart een mooie foto met dat gereedschap. En deel die, niet op sociale media, maar met iemand naast je. Die vindt de foto mooi, of helemaal niets, dat mag. Er volgt misschien wel een leuk gesprek, je wacht dus niet langer. Of je wordt afgewezen, dat kan ook. Dan zie je vast even later dat diegene ook een foto maakt, van hetzelfde onderwerp. Vond ‘ie toch dat het een goede foto was.

Het wachten is voorbij. Je stapt op de pont, in de trein, bestelt je broodje, loopt de spreekkamer binnen. Wachten is saai en oldskool! Weg ermee!