The Beast was in Amsterdam

Olympus Pen-F presentatie in FOAMAfgelopen donderdag, 11 februari werd de nieuwe Olympus Pen-F gepresenteerd in het FOAM, een initiatief van Nivo Schweitzer, professional fotografiedealer. De Pen-F is een heel mooi stukje gereedschap. Een Japans product tot ons gebracht door Duitsers. En wat gingen ze grondig te werk! Om ons te overtuigen werd eerst het woord gegeven aan de Oostenrijkse fotograaf Andreas Bitesnich, hij testte de verse camera en was natuurlijk vol lof over “The Beast”, zoals Olympus hem zelf noemt.
Terwijl de genodigden zich verzamelden rond de verlichte tafel en met un gretige smoezelige handen Het Beest probeerde te benaderen, namen de Duitsers het kleinnood in hun in witte handschoenen gestoken handen. De diamant werd beroerd, de knoppen werden gedraaid, het lijf betast, gedraaid, gekeerd en bewonderd.

Geen zichzelf respecterend cameramerk kan zonder zijn ambassadeurs. Een ambassadeur is loyaal aan zijn land, of in dit geval aan het merk dat hij vertegenwoordigt. Brendan de Clercq gaf zijn workshop met verve. Hij heeft ongetwijfeld theaterbloed in zijn Iers/Franse aderen stromen. In het kleine zolderkamertje in het FOAM gaf hij een korte masterclass, niet zozeer over de Pen-F, maar gewoon over waar hij goed in is: portret- en straatfotografie. Heerlijk. En het maakte eigenlijk niet eens meer uit of er nu een batterij nieuwe Nikon’s of Canon’s op ons lagen te wachten.

En heb ik nu de Olympus Pen-F onder mijn arm meegenomen? Nee, nog niet, maar het scheelde niet veel. Teveel bewaking natuurlijk … Binnenkort maar eens bij mijn dealer op de Haarlemmerdijk gaan babbelen … goeie jongens daar en ook van andere merken fijne ambassadeurs.

Kijk ook op de volgende websites:
Andreas Bitesnich
Brendan de Clercq
Nivo Schweitzer