Inspiratie

Markus Lehr

Berlijns nachtfotograaf, man die nooit slaapt. Markus kwam ik tegen op Flickr, de fotocommunity van Yahoo. Bij toeval, zoals dat vaak gaat op social media. Ik was volledig overdonderd door zijn verzoek mijn naam op te nemen in zijn boek. Het is een prachtige uitgave van zijn nachtfotografie in en rond Berlijn met een mooie heldere inleiding door Mike Tittel.
Markus Lehr – Fairytales and Nightingales
Markus Lehr – Photographer
Mike Tittel – Photographer

Alphons Nieuwenhuis

Beeldredacteur van de gemeente Amsterdam, persfotograaf. Alphons was één en al opwinding, hij stond op de long list voor de inhuldiging van de koning in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ik bood spontaan aan al zijn gear te dragen. Helaas kreeg hij geen perskaart, maar kort daarna had hij ‘handjes’ nodig. 360-graden fotografie in het nog niet geopende RIJKS MUSEUM. Daar stonden we dan, voor de Nachtwacht alleen, met een medewerker communicatie en verder slechts een enkele suppoost.
Alphons Nieuwenhuis
RIJKS MUSEUM 360-graden

Maurits van den Toorn

Maurits kwam enkele jaren geleden mee op een fotoexcursie naar het Hembrugterrein. Er volgden meer excursies waar hij aan deelnam. Zijn fotografie is altijd helder, niet te gelikt, met heldere thema’s in beeld. Wat ik tot voor kort niet wist is dat hij zeer aangename columns schrijft. Lees “Huidenverkopers” en ik hoef niets meer uit te leggen.
Maurits van den Toorn
Huidenverkopers

Jitske Schols

De portretfotografie van Jitske Schols is in één woord geweldig. Krachtige portretten waarin je op zoek gaat naar de persoon achter de foto. Haar werk verdient zeker een groter platform.
Jitske Schols

Eddo Hartmann

De helderheid, of liever nog, de jaloersmakende helderheid in de fotografie van Eddo Hartmann kan slechts worden beantwoord met een diepe respectvolle buiging.
Eddo Hartmann
Hier woont mijn Huis