De Taalles – Taaltrainingen

de-taalles-logo - oranje

 

 

Hoewel ik nog maar kort werk als zelfstandig docent NT2, heb de afgelopen 3 jaar heel veel vlieguren gemaakt. Eerst als stagiaire en daarna als zelfstandig docent heb ik  mij het vak eigen gemaakt. Voel me zeer thuis in deze branche.

Bijna alle cursussen vind ik leuk om te geven, maar mijn talenten komen het beste tot hun recht in de duale trainingen. Ik kan er mijn creativiteit kwijt, er is meer ruimte voor. De inburgeringscursussen verlopen vaker volgens een vaststaand lesprogramma. Toch is het ook erg boeiend mensen langer dan één cursus te kunnen begeleiden, van 0 naar B1 en te zien dat zij als nieuwe Nederlanders een plek vinden in onze maatschappij. Het is prachtig om daaraan een bijdrage te kunnen leveren. Ik heb ervaring met cursisten met lage tot hoge leerbaarheid, heb veel geduld in het proces van het leren van een nieuwe taal. Ik laat mensen boven zichzelf uitstijgen, zeker als zij binnenkomen met maar weinig zelfvertrouwen.

Ik ben een ‘stevige’ en duidelijke docent. Anderen noemen het streng, maar ik hou niet zo van dat woord, omdat het niet zo’n positief gevoel oproept. Cursisten die heel graag willen leren en inzet tonen hebben hier geen moeite mee, aan diegenen die dat minder hebben kan ik prima uitleggen waarom ik deze manier van lesgeven heb. Cursisten merken dat mijn energieke en heldere stijl erg aanstekelijk kan werken.

Ik werk graag voor een organisatie waarin ik verschillende collega’s kan ontmoeten waarmee ik van gedachten kan wisselen over het vak om elkaar beter te maken en te ondersteunen.

Nieuwsgierig? Bekijk mijn profiel op LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/esthervannie
Je kunt me altijd mailen om een afspraak te maken: detaalles[at]van-nie.com
Natuurlijk krijg je van mij referenties, als je wilt weten wat anderen van mijn werk(wijze) vinden.

En soms schrijf ik een korte column over mijn leven als docent NT2: